30 Seconds to Mars planiraju da "prošire interaktivnost" svog novog albuma, "This Is War", u toku nadolazeće evropske i američke turneje...
Frontmen benda Jared Leto je rekao da će turneja biti obeležena nastavkom dva tekuća fan projekta,
'The Summit" i 'Faces of Mars'.
Kroz 'The Summit' projekat, na aktuelnom albumu se čuju prateći vokali, pljeskanje i drugi šumovi koje
su proizvele hiljede "30 Seconds" fanova uživo, dok je za projekat 'Faces of Mars' nekih 2000 obožavateljki i
obožavalaca poslalo svoje fotografije. Jared je najavio i novu 'Faces of Mars' kampanju za Novu godinu,
da bi se "osvežili" omoti na sledećem tiražu albuma...
Kada grupa završi sa tekućim radio festivalima i nastupima u pozorištima u Clevelandu, od sredine februara
će nastupati u Evropi, a krajem marta i u Severnoj Americi.
"Usavršićemo ovaj koncept saradnje sa fanovima na našim živim nastupima, a interaktivni element za te žive
nastupe će se razlikovati od bilo čega što je ikada viđeno, barem se tako nadamo" kaže Leto.
"Mi stalno smišljamo i planiramo", dodao je. "Radi se o tehnologiji i vremenskom aspektu i mogućnostima da
se ovakve stvari izvedu po nekoj šemi, po planu. Mene interesuje kako upotrebiti nove tehnologije da se poboljša
komunikacija i pospeši stvaranje zajednice. Uvek me je zanimalo to mesto u kojem se offline sreće sa online...
Želimo, u budućnosti, da taj prostor bolje istražimo".
"This Is War" je debitovao na 18. mestu na Billboard top 200 listi, i prodat je u 67.000 primeraka u prvoj nedelji.
Leto kaže da su '30 Seconds to Mars' bili prijatno iznenađeni sadašnjim uspehom, nakon dugog odsustva sa scene.
"Bili smo zaista spremni da počnemo iz početka, i bili smo puni novog entuzijazma, novog uzbuđenja, sreli se sa puno
ljudi koji nas nisu videli dugo vremena... Osećaj je zaista divan."
Leto najavljuje da će u novoj godini '30 Seconds to Mars' objaviti i film pod nazivom "Artifact", o snimanju albuma "This is War."
"Mi još uvek montiramo i snimamo", kaže Leto, čiji sledeći igrani film, naučno-fantastična priča "Mr. Nobody", ima premijeru u
prvoj polovini 2010.
"Imamo oko 3.000 sati materijala, a to je sve prilično zanimljivo. Pratili smo sve što se događalo - od rođenja pesme
"Kings and Queens" do puštanja albuma u prodaju." On se nada da će film imati predpremijeru na Sundance Film Festivalu
krajem januara i biti obavljen do sledeće jeseni...