|
|
| |
| Author | Message |
|---|
Nata_Li Pink Punk Lady

Posts: 2563 Join date: 2009-10-21 Age: 18 Location: somewhere I belong
 | Subject: Re: Block Out Sun Feb 14, 2010 10:32 am | |
| Rođendanska pesma
Kad pičke pokradu vence Kaži mi ja ne razumem Da l' je to greh il realnost
Proda mi nečiju tugu Pa je ukrade ko moju Ja samo ćutim i plačem
Uplati groblje na vreme U zemlju u kojoj živiš Ne smeš da umreš bez para
A ako umrem pre tebe Okuj mi cveće u lance Nek seku, neka se muče
Ljubav i smrt isto bole Život je između negde To znaju oni što vole
Predivna ženo iz senke Polako prolazi vreme Starim i čuvam ti sebe
Srećan ti rođendan Srećan mi rođendan
Da li lažeš il' se igraš Ili ti je sad svejedno Nije bitan poklon, ukras Žene stvorene za crno
Ti okreni ključ unazad Ne daj da ti kradu vence Daj mi dokaz da postojiš Bilo ovde bilo tamo
Moji snovi nisu moji Ti ih stvaraš, kidaš, lomiš Gledao si kako placem Dok ti telo zemljom solim
Ti si prvi u mom svetu Žuti vosak što se topi Neki put mi kradeš vreme I ja spavam se do četiri
Sve to vreme s tobom pričam Stare priče iz dvorišta Sve je isto, sve je tiho Ko u snu sam u snovima ... |
|  | | Nata_Li Pink Punk Lady

| Subject: Re: Block Out Sun Feb 14, 2010 10:32 am | |
| Sekira
Sa jedne strane sekire - on, otac i brat. Sa druge strane, pancir i kruna, nezvani svat.
Bez boca i maske, hrabro leži, i ćuti na dnu. Do grla u mulju, negde gore iznad nas.
Nije umro mali bog. Nije umro, no se ućutio. Ni on ne voli slanu dečiju krv.
Moderan svet je izvan kontrole, a starci su dosadni, glupi i odani. Trojan je sam sebi zasrao carstvo, ljudi su gubili glave zbog njegovih ušiju.
Nije umro mali bog. Nije umro, no se ućutio. Ni on ne voli slanu dečiju krv, ali ne voli ni krst. |

| Subject: Re: Block Out Sun Feb 14, 2010 10:33 am | |
| Sudopera
Baš je tužan ovaj dan. Iza mene leže sećanja. Ispred stoji čovek sam. Okrenut je leđima.
Tako tih i spokojan. Tako jak i opasan. Svetloplavi okean. Prljava sudopera.
I po njemu ljuska plovi. Ala gladna novih lutanja. Gde će stići, šta ce biti? Raste voda - tone obala.
Život je izlečiva bolest. Treba samo malo napora. Iznad neba plače zvezda. Uzalud je sijala.
Baš je tužan ovaj dan. Iza mene leže sećanja. Ispred stoji čovek sam. Okrenut je leđima.
Pored njega žena kleči. Ona plače, on je vešto teši Moralo je da se desi. To je proces, nije sudbina.
On zna. On ubija. Dok pali cigaretu svećom, Uživa. |

| Subject: Re: Block Out Sun Feb 14, 2010 10:50 am | |
| Tata brada
On ustaje potpuno svestan situacije. Neko je ubio čoveka usred bela dana, ispred kuće. Tata-brada je vrteo olovke i izneo mu dnevni red, ulazi u bušne cipele i izlazi na sneg i led.
Pre jutra, u redu, čekaće šest da potroši svoju bedu. Ćuti i stenje, hladna su jutra u decembru, kupuje sve, iznosi nekakve velike kese i džakove, kupuje sve, ne veruje nikome, al' poštuje moć navike.
I zna da ne može ovako dugo i zna da nema drugog izlaza i zna da nije on taj, nije on taj i zna, a voli ga...
Drži pištolj u ruci, a ne zna šta će s njim, zna ko je kriv za sve i to glasno kaže, opametio se, srećan je. Kući ga čeka topla supa i čiste čarape, prvo će da se kupa, a posle će hranu da pojede.
On sedi i čuva neku razjebanu zgradu. Gleda me kao da sam mu baš ja pobio decu. A ja samo lutam po svom uništenom gradu besan sam isto kao i on, al' nije to isti bes.
Neko me zove, neko me traži, nekome trebam a ne vidim ga. Spokojno spavaj, ja drhtim na straži, slobodno ručaj, ja sam smrtni slučaj. |

| Subject: Re: Block Out Sun Feb 14, 2010 10:50 am | |
| Tehno...logija
Jutra ne primećujem, svetlo me ne pokreće ćutim samujem, slušam zvukove Ko si ti da sastavljaš rđav zvuk i orkestar starih šrafova, buku gradova
Zašto da odustanem, nikad nisam želeo da im verujem, žice ne čujem Ritmovi iz prašume u kapama za plivanje Deca Srbije glume mumije
Kao da nikada i nikoga nije bilo osim nas, ni duhova ni bogova ni dečjih osmeha I gde ćeš ti i gde ću ja I čemu lažni sjaj Bez ljubavi pred očima, bez igde ikoga
Šta je s nama..
Čovek sed i umoran, isti mu je svaki dan živi star i sam sa ormarima Šetnja pored obale, sahrane i novine Vreme skraćeno već je plaćeno
K'o da krug se zatvara, dolazi iz sećanja divna muzika starog vremena Nikom nije potrebna, niko se ni ne seća Televizija je pobedila
Kao da nikada i nikoga nije bilo osim nas Ni duhova ni bogova ni dečjih osmeha I gde ćeš ti i gde ću ja I čemu lažni sjaj Bez ljubavi pred očima, bez igde ikoga
Šta je s nama.. |

| Subject: Re: Block Out Sun Feb 14, 2010 10:51 am | |
| Tri korne penal
Polako prolazim korakom tihim, da ne remetim mir grad je divan dok se budi.
I još sam neodlučan, ruka mi drhti, pognuta glava, ja... da li imam prava na to?
Ja sam nezreo, i nespreman da živim usamljen. Ja sam nezreo, i nespreman da živim.
Sve mi je jasno, sad su slike kristali, ko mi je prijatelj i ko mi to nikad bio nije. Tuče me iza oka, muči me i steže me, u meni ljubavi još ima, ali kome se to jebe za mene - za nas...
Ja sam nezreo, i nespreman da živim usamljen. Ja sam nezreo, i nespreman da živim.
Ja letim.
Zašto moji roditelji znaju sve? Zašto moji roditelji znaju sve a ništa ne razumeju? |

| Subject: Re: Block Out Sun Feb 14, 2010 10:51 am | |
| U krtogu
Guše se ljudi zbijeni u krtogu i čekaju da sunce sine, da im snagu da da žive.
Al' nikog nema da im kapke otvori, da pokaže im oblak što im sunce zaklanja da kaže da nije spas u "njemu".
Sve im je brige nemi strah pokosio, navijaju da život prođe da sam spadne teg od tuge.
Sam Bog da dođe ne bi ih ubedio da svaki put je bolji od tog polumrtvog sna.
Da nije spas u "njemu", da nije spas u "njoj".
Samo se deca smeju jer još ne znaju da treba da porastu, i da drugi izbor nemaju.
A mrak je prepun potpune izvesnosti i možda potrebna je laž da poveruju, kad već znaju
Da nije spas u "njemu", da nije spas u "njoj". |

| Subject: Re: Block Out Sun Feb 14, 2010 10:52 am | |
| Vertikalno gledano
Vertikalno gledano Dole sve sve u redu je Voda crna se ne menja Voda crna se ne menja
Vertikalno gledano Hodanje je stvar navike Samo prostačka konvencija Samo prostačka konvencija
Ja vidim sve što ne bi trebalo da vidim Sve odavde
Vertikalno gledano Malo traje malo prestaje Prijateljsko ubeđivanje Sad nosim kamen na plivanje
Vertikalno gledano Sve je srušeno i sjebano Vesele fizionomije Veruju i jedu pomije
Ja vidim sve što ne bi trebalo da vidim Sve odavde
Vertikalno gledano Sve je totalno drugačije Sinonimi gube smisao Sinonimi gube smisao
Vertikalno gledano Ja sam prokleti ateista Bog mi je svedok to je istina Bog mi je svedok to je istina
Ja vidim sve što ne bi trebalo da vidim Sve odavde |

| Subject: Re: Block Out Sun Feb 14, 2010 10:53 am | |
| Zorka
Mali grad, u njemu čudna fabrika i dve tri ulice što seku se kod pošte. Dim iz usta, hladno je, vrele ruke tresu se. Od straha ja zaustavljam korake.
Žedni krvi, mladi divovi u uniformi i okovan u gvožde izlazi moj drug... Prilazi mi čovek žut od besa, Traži, ja mu dajem, pita, ja mu kažem.
"Žao mi je, ja te stvarno ne razumem."
Ćutim, mislim, teško vreme, male plate... ...ljuti su na sebe same, pa sve biju bez koncepcije... Ma nek' rade svoje, živ da ostanem ja samo, ima dana, proći će i vreme mladih partizana.
"Ne tuci me, čiko. Naći ću te kad porastem. Ne tuci me, čiko, naći ću te kad porastem, sigurno".
Urlaj... "Ja te stvarno ne razumem." |

| Subject: Re: Block Out Sun Feb 14, 2010 10:53 am | |
| Zvezdane staze
Laganim tempom proces truljenja hoda. Hrabri heroji preko leševa gaze zvezdane staze.
Milina pogledati vesela lica, lutaju psi, a nigde šintera nema. Raspad sistema.
Mizantrop ćuti, nema ništa da kaže, satira umire u bedi i jadu - - potpuni stranac u rođenom gradu.
Samo se mrtav ovde ne plaši nikog, ali se ne seća ni imena svoga. Sa verom u koga?
U rezervatu, ali ne blizu kraja. Kuje se plan za vaskrs. Simbol se ljubi. Umri il' ubi.
Širenje optimizma teče po planu, žene su trudne - biće svežih vojnika. Predivna slika.
Da li je jebeno moguće? |
|  | | |
Similar topics |  |
|
| | Permissions in this forum: | You cannot reply to topics in this forum
| |
| |
| |
|